Projektas „Miško šviesoje”

Nuo 2022 m. vasario  iki  2023 vasario Balsių bendruomenė įgyvendino projektą „Miško šviesoje”.

„Siekėme sukurti žmonėms daugiau galimybių būti miške. Parodydami, jog miške būti nėra netinkamo laiko ar vietos. Atskleisti, jog miškas – mūsų visų  namai. Iš jo atėjome, jis mūsų visuomet laukia grįžtančių. Taigi, suplanavome projektą kurį sudėliojome tokiu būdu, kad širdžiai mielą veiklą miške atrastų ir miško mylėtojas ir tik pradedantis pažinti. Tam pasitelkėme sportines veiklas, žygius, talkas, miško maudynes, susitikimus su žolininkais, paskaitas apie hidrolatus” – sako projekto vienas iniciatorių Liutauras Kleniauskas.

Iniciatyvinės veiklos pritraukė virš 300 Balsių gyventojų: siekiantys išsaugoti švarų mišką susibūrė į pavasarinę talką, besidomintys gamtine Verkių regioninio parko verte, dalyvavo žygiuose – aplankė stačiašlaičius dubaklonius Žaliųjų ežerų kraštovaizdžio draustinyje, stebėjo plačialapės klumpaitės augimvietes, susipažino su 600 metų senumo ąžuolu keliaudami Dūkštu taku.

Daugiau nei 50 dalyvių susibūrė į rytines judesio praktikas ant Balsių ežero liepto.  Taipogi, su žolininku Mariumi Lasinksu keliavo po mišką rinkdami  vaistažoles; dalyvavo atvirose „miško maudynėse”, galėjo mėgautis miško kvapais hidrolatų dirbtuvėse.

Veiklas vainikavo edukacinis susitikimas su režisieriumi , operatoriumi, filmo „Sengirė” autoriumi Mindaugu Survila. 

Projekto veiklas finansavo  programa Europos Solidarumo Korpusas.

Skip to content