Prasideda seniūnaičių rinkimai

Prasideda seniūnaičių rinkimai

Sostinės savivaldybė kviečia visus neabejingus savo miestui žmones dalyvauti seniūnaičių rinkimuose. Pirmasis rinkimų etapas prasideda jau pirmadienį –lapkričio 4-15 d. kandidatai kviečiami registruotis seniūnijose arba el. būdu. Balsuoti už pasirinktą seniūnaitį vilniečiai galės lapkričio 18 d. – gruodžio 6 d., kai vyks gyventojų balsavimas el. būdu ir raštu.

Savivaldybės tarybos Savivaldos komiteto pirmininkė Jolanta Gaudutienė, aplankiusi nemažą dalį seniūnijų ir nuolat susitikinėjanti su vietos atstovais, pastebi, koks svarbus seniūnaičio/-ės vaidmuo, atstovaujant vietos gyventojų interesus seniūnijoje ir savivaldybės teritorijoje veikiančiose valstybės įstaigose, kitose institucijose.

„Dažnai seniūnaičiai padeda vietos gyventojams greičiau rasti kelią biurokratijos ir teisės aktų labirintuose, ypač tais atvejais, kai reikia pasirūpinti labiausiai pažeidžiamais bendruomenės nariais – socialinę riziką patiriančiomis šeimomis, nepilnamečiais, vienais gyvenančiais asmenimis, neįgaliaisiais ir kt.“, – kalbėjo J. Gaudutienė.

Skirtingai nuo seniūnų, kurie skiriami miesto administracijos, seniūnaičiai savo pareigas užima gyventojų pasitikėjimo principu – yra išrenkami. Į šias pareigas gali kandidatuoti kiekvienas norintis pokyčių, nebijantis atsakomybės ir pasišventęs atstovauti bendruomenei žmogus.

„Seniūnaitis – tarpinė grandis tarp seniūnijos ir savivaldybės. Jo užduotis – perduoti seniūnijai gyventojų nusiskundimus bei norus ir atsakyti gyventojams į klausimus, ką galima padaryti, kad situacija būtų išspręsta. Netiesa, jog gyventojui kreipiantis tiesiogiai į savivaldybę, žmogaus skundas bus pastebėtas greičiau. Kreipiantis į seniūnaitį, atsakymas gali būti gautas „čia ir dabar”, – sako Naujamiesčio seniūnas Mantas Mikšta.

Tikimasi, kad naujai išrinkti seniūnaičiai taps tikrais bendruomenės ambasadoriais, kurie pirmieji sužino apie gyventojų nusiskundimus, lūkesčius ir norus. Ten, kur bendruomenės nėra aktyvios, seniūnaičio užduotis – paskatinti gyventojus telktis.

Kviečiame aktyviai dalyvauti ir prisidėti prie miesto kūrimo!

Visa informacija apie seniūnaičių rinkimus: Informacija apie 2019 m. seniūnaičių rinkimus

 

Skip to content