Kelionė į Žemaitiją

Ar  žinojote, kad Roma, imdama pavyzdį iš Telšių, įsikūrė ant 7 kalvų? Ir kad Adomas ir Ieva buvo ne kas kitas – o ŽEMAIČIAI!  Daug svarbių dalykų davė pasauliui Žemaitija.

Visa tai garbingieji Balsių Bočiai pamatė ir sužinojo kelionės į Žemaitiją metu rugpjūčio 10-11 d.

Kelionė smagiai prasidėjo autobuse, kurį kelionei parūpino ir apmokėjo Balsių bendruomenė. Traukėme dainą, apkalbinėjome kaimynus, dalinomės konservavimo receptais –  kelionė neprailgo.

Pirmiausia – pažintis su žavingaisiais Telšiais, Žemaitijos sostine. Miesto paslaptis mums atvėrė gidė (tiesiog aktorė) Aistė (???).  Nepaprasto vyriausiojo Telšių architekto dėka Telšiai turi tiek daug stebuklingų vietų, kur patrynus, pasukus ar patrepsėjus įvyksta stebuklai, menininkų kūrinių, nuostabią Masčio ežero pakrantę ir dar dauuug visko, ko nepapasakosi – reikia pačiam pamatyti.

O paskui – paskui buvo dainos, šokiai, estrada! Susitiko dvejų sostinių Bočiai – Lietuvos ir Žemaitijos. Sutiko mus kaip garbingiausius svečius – su vaišėmis ir net Gervės pienu!

O dabar nenuvirskite nuo kėdžių – nakvynei įsikūrėme Telšių Kunigų seminarijoje! Ramu, švaru, gražu, o šeimininkės mus dar ir pamaitino skaniai. Nors ramybė ir susikaupimas tvyro ore tokiame didingame pastate, tačiau vakare visi susirinkome viename kambaryje ir skaniai aptarėme dienos įvykius :-)

Kitą dieną laukė kelionė į Šaltojo karo muziejų, įsikūrusį netoli Plungės, Plokščiuose. Sunku suvokti, kad mums beveik panosėje vyko tokie dalykai. Karinėje bazėje buvo įkurdintos net 4 vidutinio nuotolio branduolinės raketos, kurių būtų pakakę sunaikinti Europai (???). Šiurpai ėjo kūnu ne tik nuo vaizdų po žeme, kur buvo paslėptos raketos, bet ir nuo pasakojimų apie beprotiškus mūsų valdžios sprendimus.

Toliau – kultūrinė programa, linksmesnė negu Šaltojo karo muziejus – Plungės Oginskių rūmai. Iš naujo atstatyti rūmai ir nuostabus parkas su savo istorijomis. Galėjome įsivaizduoti, kaip čia su savo žmona vaikštinėja Čiurlionis, kaip ponai vyksta į medžioklę ar vakarais klausosi koncertų.

Taigi, mielieji Balsių gyventojai, nenurašykite bočių – jie dar pilni parako ir dar ruošiasi kitoms įdomioms kelionėms!

Daugiau akimirkų iš kelionės į Žemaitiją rasite FB grupėje Balsių bočiai + jaunimas

 

Skip to content