Visuotinio ataskaitinio – rinkiminio susirinkimo santrauka

Nors, nesusirinkus kvorumui ataskaitinis susirinkimas neįvyko, tačiau laiką išnaudojome prasmingai. AČIŪ visiems dalyvavusiems 2017 kovo 18 d., o tiems, kas neturėjo galimybės sudalyvauti, pateikiame santrauką:

1. Dėl mažo Balsių Bendruomenės narių aktyvumo (<50proc. bendruomenės narių) susirinkimas laikomas neįvykusiu, todėl – jo metu nebuvo pristatytos Balsių bendruomenės veiklos ir finansinės ataskaitos bei neįvyko naujos Balsių Bendruomenės Tarybos rinkimai. Pakartotinis susirinkimas vyks š.m. balandžio 4 d., antradienį 19:00 val. Balsių mokyklos renginių salėje. Kviečiame JŪS ateiti ir dalyvauti bendruomenės gyvenime bei prisidėti kuriant jos ateitį.2. Visgi buvo aptarta daug Balsių bendruomenei aktualių klausimų:

2.1. Mokyklos direktorė ir mokyklos tarybos pirmininkė pristatė aktualijas susijusias su vaikų priėmimu į Balsių progimnaziją 2017 m. ir vis dar diskutuojamas mokyklos plėtros galimybes. Buvo pristatyta idėja, greta mokyklos esančiame miškelyje įkurti Pažintinį taką, įrengti aikšteles gamtos mokslų pamokoms ir slidinėjimo trasą žiemos sporto užsiėmimams.
2. 2. Po dideles diskusijas sukėlusio įvykio pakvietėme VšĮ „Krikščioniškas namas“ atstovus kurie prisistatė ir plačiau pristatė savo socialinę veiklą. Vyko diskusija kurios metu buvo atsakyta į dalį klausimų, kurie kėlė gyventojų susirūpinimą. Susirinkime neturėjo galimybės dalyvauti organizacijos vadovas, tad bendruomenės nariams rūpimi klausimai surinkti susirinkimo metu jam bus perduoti.
2.3. Pastaruoju metu kilus nesaugumo jausmui, ieškome galimybių prevencijai. Ilgametis Balsių partneris UAB „Ekskomisarų biuras“ atsakė į klausimus apie projekto „Saugūs Balsiai“ 5 metų patirtį, pateikė sukaupta statistiką, ir pristatė naujoves bei siūlymus dėl vaizdo kamerų įrengimo ant būsto sienų (kiemuose) ir kitose bendrose rajono erdvėse visu mūsų saugumui padidinti.

 

 

Skip to content