Kovo 11-oji Balsiuose: Lietuvos Nepriklausomybės 25 metų minėjimas sutampa su tokiu pačiu mikrorajono jubiliejumi. Ta proga buriami Balsių Šauliai.

Lietuvai tapus nepriklausoma, prieš 25 metus ir Balsiuose, Vilniaus šiauriniame pakraštyje, įsikūrė pirmieji naujakuriai. Šiemet Balsių mikrorajonas, kuriame su aplinkinių  sodų bendrijų gyventojais  priskaičiuojama  per 15 tūkst. gyventojų, kaip ir visa Lietuva, atrodo visai kitaip, nei prieš 25 metus. Tuomet Balsiai tebuvo plynas laukas.

Ilgą kelia teko nueiti balsiečiams, prieš 13 metų įkūrusiems ir išpuoselėjusiems bendruomenę, tačiau šiandien jau turime kuo pasidžiaugti: pastatyta mokykla, tvarkoma infrastruktūra, įkurtas Mitologinis parkas.

Šiemet, Lietuvai ir balsiečiams svarbius jubiliejus Balsių bendruomenė paminėjo ypatingai – inicijavo Balsių Šaulių kūrimą ir organizavo balsiečių šventines eitynes rajono gatvėmis.

Rytą pradėjome pakiliai – realizavome ilgai brandintą idėją, Bendruomenės būstinėje susirinko aktyviausi ir neabejingi bendruomenės gerovei kaimynai, pasiryžę tapti Balsių Šauliais. Jungiamės prie Šaulių savanoriškos organizacijos, nes bendruomenėje galime jaustis saugūs tiek, kiek patys į tai įdėsime pastangų.

Naujai susibūrusi Balsių saugos komanda, būsimieji Balsių Šauliai, kartu su visais balsiečiais dalyvavo šventinėse eitynėse Balsių gatvėmis.

Kaimynai nešė 150 m ilgio Lietuvos trispalvę. Istorinę ilgąją trispalvę, menančią Baltijos kelio laikus, balsiečiams renginiui paskolino bičiuliai iš Užupio bendruomenės. Sugrįžę į Balsių mokyklos kiemą, pakėlę valstybinę vėliavą ir sugiedoję Lietuvos himną, balsiečiai sugūžėjo į Balsių mokyklos salę, kur visų šventinės eisenos dalyvių garbei buvo surengtas šventinis koncertas. Puikius meninius pasiekimus demonstravo Balsių mokyklos mokiniai, programą parengė Balsių bendruomenės vokalinis ansamblis „Aušrinė“. Susirinkusius pasveikino ir savo patirtimi bei mintimis pasidalino Kovo 11–osios akto signataras Kazimieras Uoka. Jis bendruomenei padovanojo knygeles apie to meto įvykius ir jų svarbą mūsų šalies istorinėje raidoje.

 Atšventę gražų jubiliejų žvelgiame į ateitį. Kaip rašė Balsių bičiulis, fotomenininkas Rimantas Dichavičius: „Atkovojome nepriklausomybę, bet tai dar nėra Laisvė. Tai tik atkovota erdvė Laisvei pasireikšti. Joje pradedame save įprasminti iš naujo.“

Taigi, toliau kursime rajoną, kuriame būtų gera gyventi, bursime aktyvius ir pilietiškus kaimynus, tikimės, kad Balsių Šauliai taps pavyzdžiu ir prisidės prie mūsų krašto gynybinių pajėgumų didinimo.

Planuojame išplėsti Balsių Šaulių sampratą – kiekvienas bendruomenės narys turi žinoti, kad jis gali paskambinti ir kreiptis į bendruomenę, jei jam gresia pavojus, įvyko nelaimė, ar reikia pagalbos. Tikimės, jog Balsių Šauliai taps tvirta saugos komanda ir talkins ne tik, jei iškiltų karinis pavojus, bet ir kasdieniškose, gyvenimiškose situacijose, užtikrinant tvarką ir ramybę Balsiuose tiek švenčių metu, tiek ir kasdien.

Už tokią Lietuvą kovojome!

Balsiai pries 20 metu

Daugiau renginio nuotraukų:10845775_982846791733480_2681530973585317807_oNorėdami peržiūrėti daugiau nuotraukų paspauskti ant nuotraukos

Dėl pratesnės informacijos:
Eitautas Bartškevičius
Balsių bendruomenės Tarybos narys
Tel. +37061139993
El. paštas: eitautas@gmail.com

Skip to content